Nyköping Vattenkraft Logo

Kundservice

Frågor och svar

När kan jag byta avtalet till Nyköping Vattenkraft AB?

För att undvika kostnader för att bryta ett avtal med nuvarande leverantör så är det lämpligt att byta till oss när nuvarande avtal går ut. Du kan avtala med oss, så säger vi upp ditt avtal när det går ut. Vi erbjuder full kostnadsfri ångerrätt på vårt avtal till en månad innan leveransen startar. Hittar du något bättre avtal under tiden så är det bara att ångra vårt avtal genom att kontakta oss. Ingen inlåsning alltså!

Hur vet jag vad det kostar jämfört med nu?

Eftersom vi bara säljer rörligt avtal så vet inte heller vi vad det kostar i framtiden. Men historiskt har det varit rörliga avtal som kostat minst. Du tar ju själv risken. Ska någon annan ta risk så kostar det pengar. Den enda garanti vi har när vi köper från börsen är att handeln mellan köpare och säljare är konkurrensutsatt.

Vad händer om vattenkraftstationerna i Nyköpingsån stannar?

Ingenting, vi köper din el från börsen. Elen som vi producerar säljer vi till börsen. Dvs även om Vattenkraft-stationerna stannar i Nyköpingsån så kommer du fortfarande få el i hushållet.

Kan man inte få både el- och nätavgiften på en faktura?

Inte idag, eftersom vi inte äger något elnät.

Hur kan ni sälja el utan påslag?

Vår vinst får vi genom en administrativ avgift som beror på din årsförbrukning. Vår vinst blir därför lätt att räkna ut. För dig som kund är totalbeloppet mest intressant. Genom att vi inte tar något påslag har vi inget intresse av att du gör av med mycket el. Vi tycker också att en sparad kilowattimme är den bästa kilowattimmen.

Hur kan jag påverka min elkostnad?

När du är kund hos oss kan du påverka elkostnaden. Vi beräknar ditt månadspris genom att varje timme multiplicera din förbrukning med timmens elpris som ger din kostnad exakt för denna timme. Du kan alltså själv minska ditt pris genom att förbruka mer el på lågpristider.

Hur ser era avtalsvillkor ut?

Kontakta oss

Är du kund hos oss och har frågor om din faktura eller annan kundfrågor så vänder du dig till vårt kundcenter per mail kund@nyvk.se.
Vill du bli kund och vill diskutera villkoren för detta så vänder du dig till vår försäljning per mail kund@nyvk.se.

Adress

Nyköping Vattenkraft AB
c/o Nyköpings Kommun
611 83 Nyköping
Org.nr. 556450-8207